fundamenta_lakaskassza_fejlec_2017

FUNDAMENTA KAMATBÓNUSZ akció

MEGTAKARÍTOK!

Ön – igényeihez igazítva – többféle lakáscélú megtakarítás közül választhat: a Fundamenta Lakásszámla rugalmas megoldást kínál lakástervei megvalósításához, 49 hónapos futamidőtől és havi
5 000–20 000 Ft megtakarítással.

Ráadásul most egy évig extra kamatot adunk megtakarításaira!

Miért érdemes a Fundamenta Lakásszámlát választani?

 • A Fundamenta Kamatbónusz Akciójával most egy évig 9% extra kamatot adunk megtakarításaira!
  EBKM állami támogatással 11,28%, állami támogatás nélkül -0,31%.
 • Szakértő kollégáink személyre szabott tájékoztatást biztosítanak lakáscéljai finanszírozásához.
 • Igényekhez igazítható konstrukciók.
 • 900 000 már megvalósított lakásálom.
 • 2 millió ügyféllel kötött szerződés.

Milyen lakástakarék futamidők közül választhatok?

Ön igényei szerint dönthet a négy futamidő közül annak megfelelően, hogy mikor szeretné otthonával kapcsolatos terveit megvalósítani. Elérhető megtakarítási futamidők:

 • 4 év 1 hónap
 • 6 év 4 hónap
 • 8 év 1 hónap
 • 10 év

Mekkora a havi megtakarítás összege?

A megtakarítás már havi 5 000 Ft-tól elindítható, és az igényeknek megfelelően 5 000 és 20 000 Ft közötti összeg lehet. Jó tudni, hogy a legmagasabb állami támogatás a havi 20 000 Ft, befizetésével érhető el, a Kamatbónusz akció pedig legalább havi 19 900 Ft megtakarítása esetén érvényes.

Választható lakástakarék konstrukció

3,9-es számla – vonzó lakáskölcsön kamattal és Kamatbónusz akcióval!

Szeretne megtakarításai mellé fix kamatozású lakáskölcsönt igényelni?

Akkor Önnek ajánljuk a 3,9-es számlát! Ez a lakástakarék konstrukció a saját megtakarításai mellé mindössze 3,9% kamatozású, forintalapú lakáskölcsönt is biztosít.

Miért érdemes ezt a lakástakarék konstrukciót választania?

 • Extra 9% kamat megtakarításaira egy évig.
 • Fix kamatozású lakáskölcsön.
 • 30% állami támogatás jár a megtakarításaira, évi 72 000 Ft-ig.
 • Akár 8 millió Ft szerződéses összeg.

A lakástakarék előnyei

 • Kamatbónusz akció keretében elérhető EBKM állami támogatással 11,28%; állami támogatás nélkül -0,31%.
 • Akár 8 millió Ft elérhető szerződéses összeg, amely több közeli hozzátartozó javára kötött szerződéssel megtöbbszörözhető.
 • Kiszámíthatóság – a futamidő végéig fix kamatozású lakáskölcsön.

Kinek ajánljuk a lakás-előtakarékosságot?

 • Aki biztonságos és átlátható lakáscélú megtakarítást vagy befektetést keres, Kamatbónusz akció keretében akár 11,28%-os hozammal.
 • Annak, aki szeretné megvalósítani a lakáscéljait, legyen az lakásvásárlás, felújítás, házépítés.
 • Aki szeretné felhasználni az állami támogatást lakáscéljai megvalósításához.
 • Aki havi rendszeres megtakarítással – akár kisebb összegekkel is – szeretné lakáscélját megvalósítani.

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

A Kamatbónusz az olyan újonnan kötött és kiutalással megszűnő, 9-es tarifájú szerződésekre érvényes, ahol a tarifális ráta eléri a havi 19.900,- Ft-ot és a szerződés nem kerül felajánlásra biztosítékként és nem lesz korlátozás alá helyezve valamint nem megosztás útján jön létre.

A tarifa szerinti 1%-os betéti kamat mellett az akció keretében további 9%, azaz összesen 10% betéti kamat kerül kiszámításra az első megtakarítási évben elhelyezett betétösszeg után. Az akciós kamat egyszeri alkalommal kerül jóváírásra, maximális mértéke a legmagasabb összegű állami támogatás eléréséhez szükséges éves megtakarítás 5,0%-a.

A tájékoztatás nem teljes körű, a termék részletes feltételeit www.fundamenta.hu oldalon található 2017-re vonatkozó Kamatbónusz hirdetmény, továbbá a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Általános Szerződési Feltételei tartalmazzák.

A Magyar Posta Zrt. a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el, amelyért díjazásban részesül.

A Kamatbónusz akció 2017.09.19-től 2017.11.16-ig tart.

A Kamatbónusz akció a Kamatbónusz Hirdetményben felsorolt más akciókkal vonható össze.

 

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 2 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget.
Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Kérheti a lakáskölcsön rendelkezésre tartását, megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, több éves, akár 10 éves futamidőre módosítani a szerződést. A lakáskölcsön és/vagy a saját rész kifizetése a kiutalást követően történhet meg.
A lakáscélú felhasználás mind az állami támogatás, mind a Kamatbónusz, mind pedig a lakáskölcsön igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.
A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.
A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen
•    tulajdoni lap hiteles másolatának földhivatali díja,
•    közjegyzői díj, értékbecslés, jelzálogbejegyzés díja-előírásuk eseténingatlan biztosításának díja, amennyiben annak megkötése szükséges.

Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. A 921. számú módozat (4 év 3 hónap) állami támogatással együtt számított, nem akciós EBKM értéke 10,92%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,78%.

A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve.A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljes körű, a betéti szerződés részletes leírását az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) és a Kamatbónusz akcióról szóló hatályos Hirdetmény tartalmazza.1A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1.680.000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.000.000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, 58 hónapos futamidőre. A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: 30.332,- Ft, ügyleti kamat: 98.196,- Ft. Havi törlesztőrészlet 20.093,- Ft, a törlesztőrészletek száma 57, a törlesztőrészletek összege 1.129.114,- Ft.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának a befizetése.

Paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztató