Postas Peldakep Promo

MEGTALÁLTUK
EGYÜTT A
LEGKIVÁLÓBB
POSTÁST!

Postás Példakép Díj

A közönség szavazatai alapján Rosta Tamás, Ajka 1 posta egyesített kézbesítő-értékesítője lett az idei Postás Példakép!

Tamás első és eddig egyetlen munkahelye a Magyar Posta: 35 éve végzi töretlen lelkesedéssel a munkáját. Nem csoda, hogy ügyfelei nagyon szeretik, mert korosztálytól függetlenül mindenkivel megtalálja a közös hangot, s mindenki nagyon elégedett a munkájával. Jó kedélye, barátságos stílusa és humora kivételes figyelmességgel és udvariassággal párosul. Hivatásáról úgy fogalmaz: ennyi szeretetet más szakmában nem kapnak az emberek, ezért imádja a munkáját; sosem bánta meg, hogy ezt a pályát választotta.

Gratulálunk Tamásnak, hivatásszeretete példaként szolgálhat mindannyiunk számára!

PPD_gyoztes1
PPD_gyoztes2

ROSTA TAMÁS

Az Ajka 1 posta egyesített kézbesítő-értékesítője

PPD_gyoztes3
csoportkep2

A Postás Példakép Díj jelöltjei:

Gyönki István, Román Attiláné, Mézes András, Rosta Tamás, Fujdelné Farkas Mária, Monoki Béla

Karbakez_Marcsi

Marcsi, a szigetszentmártoni posta lelke

Fujdelné Farkas Mária

Munkahely: Szigetszentmárton 1 posta

Munkakör: postavezető


Marcsi tudatosan készült a postás pályára: postaforgalmi szakközépiskolát végzett, s hamar a szigetszentmártoni Posta élén találta magát. 21 éve dolgozik a vállalatnál, s ráadásul három gyermeke közül egyik lánya is a postás hivatást választotta. Marcsi szerint az ügyfél a legfontosabb, bár azt is hozzáteszi, hogy ő nem ügyfélként tekint a postára betérőkre, hanem mint régi jó ismerősökre. Ugyan a helyi posta vezetőjeként dolgozik, mégis ha szükség van rá, bármikor szívesen kézbesít is. Nála soha nincs panasz, mert mindenre talál megoldást. Rendkívüli emberszeretete és vonzó személyisége miatt szinte azonnal az ember szívébe lopja magát, ismeri a település valamennyi lakóját, s örömmel segít ott, ahol tud. Marcsi szülőfalujának, Szigetcsép közösségének is egyik motorja: nincs olyan esemény a településen, amelyben ne vállalna valamilyen fontos szerepet, így például ő a helyi ünnepségek elsőszámú dekorációs felelőse, emellett a helyi néptáncegyesületben táncol. Ha a hivatásáról kérdezik, azt mondja: neki ez a tökéletes foglalkozás, és újabb kérdés nem is kell, mert innen már kifogyhatatlan a postás történetekből.

Karbakez_Pisti

Pisti, aki mindent észben tart

Gyönki István

Munkahely: Eger 1 posta

Munkakör: egyesített kézbesítő-címközvetítő


Lajosváros kézbesítője igazi úriember, aki amellett, hogy kézbesítéskor minden alkalommal érdeklődik a család hogylétéről: nem mulasztja el, hogy figyelmeztessen olyan, az ügyfelek számára fontos dátumokra, mint például a nyugdíj érkezésének időpontja. Kis közössége számára az optimista, segítőkész, humoros, rugalmas és örökké fáradhatatlan postást jelenti. Rá mindenki szinte családtagként tekint, és ezt a szeretetet a családja, 5 gyermeke is érzi. Szabadidejében, ha a család is engedi, szeret zenét hallgatni. Szerinte postásnak lenni csak elhivatottságból lehet, egy vérbeli postás feladata nem merülhet ki a napi egyszerű kézbesítésben. Nem véletlen, hogy a helyi közösség oszlopos tagja, hiszen Pisti kézbesítői területének minden lakóját, azok személyes történetét is jól ismeri, s ott segít nekik, ahol tud.

Karbakez_Andras

Bagyi, a született postás

Mézes András

Munkahely: Békéscsaba 1 posta

Munkakör: egyesített kézbesítő-értékesítő


Mézes András, vagy mindenki Bandikája, Bagyija igazi lokálpatrióta: 36 éve dolgozik kézbesítőként Békéscsabának azon a részén, ahol egyébként ő maga is felnőtt. Bagyi két gyermek büszke édesapja, eredetileg nem postásnak készült, csak ott ragadt. Optimizmusa töretlen, ismerői szerint mosolyogva kezdi a napot és jó kedélye egész nap kitart. Saját bevallása szerint, az övé a világ legjobb körzete, és a közösség is családtagként kezeli. Nem véletlen, hogy az esküvőjekor a településen még gyűjtést is rendeztek, hogy meghálálják a tőle kapott figyelmességet. Ismerősei szerint Bagyi csupaszív, vidám ember, aki egyszerűen kézbesítőnek született. A posta és persze a család mellett Bagyi harmadik szerelme a sport, minden helyi csapatnak szurkol, és éves bérlete van a város összes foci-, kézi-, és röplabda-mérkőzésére.

Karbakez_Bela

Béla, a kitartó kézbesítő és sportember

Monoki Béla

Munkahely: Budapest – Csepel 1 posta

Munkakör: egyesített kézbesítő-címközvetítő


Monoki Béla 15 éve dolgozik a Postán, körzetét úgy ismeri, mint a tenyerét. Éppen ezért fordulnak hozzá szívesen az emberek, mert nemcsak kiváló helyismerettel rendelkező, felkészült és segítőkész szakember, hanem mindig mindenkihez van egy jó szava is. Számára a postás munka komoly hivatás, amelyet nap mint nap örömmel végez el. Szerinte nincs megoldhatatlan probléma – még egy nem működő csengő sem foghat ki rajta. Kitartását jól szemlélteti, hogy bár egész nap postáskerékpárral rója a kilométereket: munka után gyakran futni indul (a maratoni táv sem akadály!) vagy szeretett focicsapatával rúgja a bőrt. Béla három gyermek büszke édesapja, városrész közössége családtagként kezeli, nagyon ragaszkodnak hozzá. Ezért is lepte meg Bélát nagyon a jelölés híre, hiszen ő csak a dolgát végzi.

PP06Ica

Ica, aki mosolyt is kézbesít

Román Attiláné

Munkahely: Dunaújváros 1 posta

Munkakör: egyesített kézbesítő-értékesítő


Ica 10 éve dolgozik Dunaújvárosban kézbesítőként. Csupa mosoly és derű – az ügyfelek és a munkatársak is ezt szeretik benne leginkább. Munkájáról mindig szeretettel beszél. Fejből sorolja járásának adatait, pedig naponta legalább 1000 emberrel kerül kapcsolatba munkája során. Ismerői szerint lelkiismeretes és precíz, nála nincs félbehagyott munka. Igazi tehetsége mégis az emberekkel való kapcsolattartásban rejlik, ami szeretetreméltó egyéniségéből fakad. Sokszor extra erőfeszítéseket tesz az ügyfeleiért, ha azzal segíthet nekik. Ebben ugyanis nem ismer lehetetlent. Ica kedvenc időtöltése a túrázás, ahová fiai is elkísérik, illetve sokat jár színházba. Mégis, ha elmegy két hét szabadságra, már az első héten hiányzik neki a napi rutin és a posta.

Karbakez_Tamas2

Tamás, az ügyfelek kedvence

Rosta Tamás

Munkahely: Ajka 1 posta

Munkakör: egyesített kézbesítő-értékesítő


Tamás rendíthetetlen, ha a Postáról van szó, ugyanis első és eddig egyetlen munkahelye a Magyar Posta: 35 éve végzi töretlen lelkesedéssel a munkáját. Nem csoda, hogy ügyfelei nagyon szeretik, mert korosztálytól függetlenül mindenkivel megtalálja a közös hangot, s mindenki nagyon elégedett a munkájával. Jó kedélye, barátságos stílusa és humora a manapság ritka figyelmességgel és udvariassággal párosul. Hivatásáról úgy fogalmaz: ennyi szeretetet más szakmában nem kapnak az emberek, ezért imádja a munkáját, sosem bánta meg, hogy ezt a pályát választotta. Postás létére még a kutyákkal is jól kijön. Tamás kedvenc időtöltése a kertészkedés, de ha táncot említenek, akkor is megcsillan a szeme: egy csárdásra vagy keringőre bármikor kapható.