Felirat

Elektronikus feladójegyzék

Papíralapú feladójegyzéket használ?
Csökkentse levélfeladási költségeit elektronikus feladójegyzék használattal!

Mi az elektronikus feladójegyzék?

A posta részére még a levelek feladása előtt előreküldött, küldeményadatokat tartalmazó, meghatározott formátumú, xml kiterjesztésű adatállomány.

Miért érdemes elektronikus feladójegyzéket használnia?

elektronikus feladojegyzek-aloldal20190701

Hogyan veheti igénybe?

Olyan elektronikus feladójegyzéket előállító program használatával, amely a hatályos műszaki leírás szerinti feladójegyzéket készíti el.

Milyen megoldások közül választhat?

WEBEFJ ALKALMAZÁS

A WEBEFJ a Magyar Posta saját fejlesztésű, ingyenes* elektronikus feladójegyzéket előállító online rendszere, mely a feladáshoz szükséges leggyakoribb nyomtatványok kitöltésére és a postai adminisztrációk teljes körű kezelésére alkalmas. Alkalmazásunkról bővebb információkat honlapunk WEBEFJ oldalán talál.

*Alkalmazásunk díjhiteles vagy bérmentesítő gép használatra vonatkozó szerződéssel rendelkező üzleti partnereink számára előzetes regisztrációt követően bármikor, bárhonnan ingyenesen elérhető.

KÉSZ PROGRAM

Vásárolhat bevizsgált, tanúsított programokat közvetlenül a szoftverfejlesztő cégektől: APS Szoftver, Canlu Software Kft. - Post Admin, e-Corvina Kft, Evrofin Kft. - Saldor Bt., GreenDoc Systems Kft., Postaktív Kft.

EGYEDI FEJLESZTÉSŰ PROGRAM

Ön is elkészítheti az elektronikus feladójegyzéket előállító programot. Az egyedi fejlesztéshez szükséges kritériumokat a Műszaki specifikáció című dokumentum tartalmazza, a lefejlesztett program bevizsgáltatásával kapcsolatos információkat pedig honlapunk Küldemény-bevizsgálás oldalán ismertetjük.

Milyen elektronikus csatornákon fogadjuk az elektronikus feladójegyzékeket?

1.) WEBEFJ alkalmazás használata esetén az elektronikus feladójegyzék az alkalmazáson keresztül egy kattintással beküldhető a posta fogadó rendszerébe.
2.) Egyedi fejlesztésű vagy vásárolt szoftver használata esetén az Ön által kiválasztott elektronikus csatornán küldheti be az elektronikus feladójegyzéket:

  • Központi e-mail címre való továbbítás: 10 Mbyte mérethatárig a feladási adatokat az efeladas@posta.hu központi e-mail címen is fogadjuk.
  • FTP szerveren keresztüli adatkommunikációval: 10 Mbyte mérethatár felett, illetve ha a beküldéshez biztonságos és titkosított csatornát szeretne használni, az FTP szerveren keresztüli beküldést javasoljuk. Szerverkapcsolati igényét kérjük, jelezze postai kapcsolattartójának vagy ügyfélszolgálatunkon keresztül.
  • Hivatali Tárhelyen keresztül: Hivatali Tárhelyet használó ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek belső működési folyamatai támogatják ezen a csatornán keresztül történő adatcserét.

TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEK **

Használja ki az EFJ használat nyújtotta kényelmi előnyöket:

  • Elektronikus feladójegyzék használatért 1% kedvezményt biztosítunk a hivatalos irat és a könyvelt levelekhez kapcsolódó többletszolgáltatások díjából.
  • Plusz 2%-ot kaphat, amennyiben a könyvelt levélküldeményei főcímadatait bontottan küldi be az adatállományban (külön-külön mezőben feltüntetve az irányítószámot, település nevét, közterület nevét, közterület típusát, a házszámot).
  • 1% kedvezményt adunk, ha a közönséges (nem könyvelt) levelek esetében is bontott formátumban kapjuk Öntől a főcímadatokat.***

** A kedvezmények szerződéses partnereink számára érhetők el.

*** A tájékoztatás nem teljes körű, az üzleti kedvezmény feltételeiről és igénybevételéről érdeklődjön postai kapcsolattartójánál, vagy ügyfélszolgáltunkon.

További információk

Az elektronikus feladójegyzék beküldéssel kapcsolatos egyéb technikai jellegű kérdésekben a „ Technológiai útmutató a levélküldemények feladásához használható elektronikus feladójegyzék igénybevételéhez” című dokumentum nyújt további segítséget.